Показать сообщение отдельно
Старый 14.03.2013, 11:47   Post #33
Sergiy
Новичок

Post Головний біль - вибір лиж...

Всіх вітаю!
У мене рік тому виникло таке саме питання - які універсали краще придбати для Пилипця-Подобовця? Можливості протестувати лижі в ASS не було. Полазивши по Інтернету, поспілкувавшись з друзями і окремими (компетентними) продавцями в різних магазинах, потримавши в руках не один десяток пар лиж, вирішив взяти ... юніорську модель Fisher watea pro team максимальної довжини 162 см. Мій зріст -170 см, зимова вага - 65 кг. В цьому році їх протестував в Протасовому (каталок 20 при різному покритті схилу) і тиждень (16-23 лютого) в Пилипці-Подобовці практично в усіх умовах (окрім спусків з Креста і ВВ - не було можливості). В цей тиждень була максимальна "різнобарвність" покриття і на основних схилах, і в лісі, і на Гембі. Мої враження: канти на сильнозакатаному схилі (практично крижаному) і на легкокрижаних поверхнях "не тримають трасу", при глибокому пухкому снігу на схилах з невеликим нахилом провалюються у сніг і - зупиняєшься, при ущільненому (трошки підтаявшему) пухкому снігу в тих самих умовах ідуть нормально. В усіх інших випадках посередині цих протилежних умов їх можна враховувати універсалами. Тобто для описаних умов треба вибирати інші моделі. Хочу зазначити, що універсали (до якого б виду технічних виробів вони не відносились) завжди будуть працювати гірше, ніж вузькоспеціалізоване обладнання, призначене для використання в конкретних умовах. У мене багато хобі, серед яких і підводне полювання. Так для підводного полювання у мене є ... 5 пар ласт - кожну з яких вибираю для конкретних умов і 3 різні маски, не кажучи про рушниці...
Мої поради - обовязкова наявність в універсалах 2-х рокерів, невеликий радіус, ширина талії приблизно 85-95, мякість лиж і довжина - залежно від Ваших "параметрів". Якщо хочете іздити серед дерев у нерозрідженому лісі, по вузьких трубах, наприклад, з Подобовця до Пилипця - краще довжину вибирати менше.

З найкращими побажаннями.
Sergiy вне форума   Поделиться в Facebook Ответить с цитированием